Şevket Bülend YAHNİCİ

Vakıf Denetleme Kurulu Üyesi

Ankara'da Samanpazari'nda doğdu.Anne baba tarafından Ankarali ailelerin çocuğudur.Cocuklugu Samanpazari,Ulus,Hamamonu, Hacettepe gibi eski Ankara 'da gecti.Ataturk İlkokulu,Anafartalar Ortaokulu,Gazi Lisesinden sonra Hukuk Fakültesini bitirdi.

Turkocaklari,Ülkü Ocakları gibi kuruluşlarda çalışırken çeşitli dergi,gazetelerin yayınında görev aldı.

1975 de Başbakanlıkta özel kalem muduru/ müşavir oldu.

Serbest avukatlık yaptı.

Siyasi hayatında CKMP,MHP, MCP,tekrar MHP de basin musavirligi, basın sözcülüğü, Basın ve Propaganda Baskanligi - genel başkan yardimciligi- görevlerini yürüttü. Ankara milletvekili oldu,Anayasa ve Disisleri Komisyonlarında yoneticilik yaptı.

Bilgi Üniversitesi kurucu mütevelli heyet üyesi oldu.

Ankara Üniversitesi ANKAMER Danışma Kurulu üyeliği yaptı.

Anadolu Kulübünde yönetim kurulu üyeliği,Ankara Kulübü Derneğinde uzun yıllar yoneticilik yaptı.

Evli,üç çocuk babasıdır.

M.vekili ve TBMM heyeti başkanı olarak birçok ülkede bulundu.

Ankara Kalesi Derneği kurucusudur,başkanlığını yürüttü; Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu üyesi ve bünyesinde KALE MECLISI başkanıdır.

Ankara Kulübü Derneği Baskent ANKARA Dergisinin yayın kurulu başkanlığını yapti.

Eğitim Dostlari ve Tekar Vakfı mütevelli heyet üyesidir.BASE yönetim kurulu üyesi.