Sadi BAYRAM

Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi (Em. Bürokrat)

Sadi Bayram,

1943 Merzifon doğumludur. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Klâsik Arkeoloji bölümü ile  Sanat Tarihinden  1968'de mezun olmuştur.  1965-1972 arasında  "Önasya" adlı Türkoloji dergisini  78 sayı aylık olarak yayınlamış, Önasya Yayınevi ile Önasya Ajansını kurmuştur. 1973 de Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Eski Eser Tescil Uzmanı olarak görev almış, 1976'da Kültür Bakanlığı Dergiler Şubesi Müdürlüğüne geririlerek "Millî Kültür", " Dünya Edebiyatından Seçmeler " Dergilerini yayınlamıştır. 1978'de Vakıflar Genel Müdürlüğü Arşiv ve Yayın Dairesi Başkan Yardımcılığına atanmıştır.

1997'de Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Tescil Dairesi Başkanı olmuş, Temmuz 2002 de kendi isteği ile emekli olmuştur.

Bugüne kadar 85 millî ve milletlerarası  Türk kültürü kongrelerine katılmış, tebliğ sunmuş olup, 2019'da  Uluslararası Türk Sanatı Kongresinde onur ödülü almıştır. yayınlanmış 238 makalesi ve 15 kitabı bulunmakta, matbaa baskısı şeklinde 120'ye yakın makalesi " Academia"da  yurt içi ve yurt dışı araştırmacıların hizmetinde, Academia'daki ilmî makalelerde atıf sayısı 642 olup, araştırmaya ve  yazmaya devam etmektedir.

Web:www.sadibayram.com ( 2002'de açılan resimsiz eski makaleleri)