Doç. Dr. Ömer Lütfi TAŞCIOĞLU

Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi (Em. Kurmay Albay)

ÖMER LÜTFİ TAŞCIOĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ

E. Kurmay Albay Doç. Dr. Ömer Lütfi Taşcıoğlu Kara Harp Okulundan ve Harp Akademileri’nden mezun olmuş, Kıbrıs Barış Harekâtı ve 1. Körfez Savaşı döneminde Askeri Ataşelik görevi de dahil TSK’nin çeşitli kademelerinde 31 yıl görev yaptıktan sonra 30 Ağustos 2001’de kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılmıştır.

Kara Harp Okulundan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden ve Harp Akademileri’nden mezun olan Ö. Lütfi Taşcıoğlu, “Belgelere Göre Türk Ermeni İlişkilerinde Katliam ve Soykırım İddiaları” konulu doktora tezini 2014 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamış ve 2020 yılında Doçentlik unvanını kazanmıştır.

Ömer Lütfi Taşcıoğlu’nun, “ABD’nin Küreselleştirme Politikaları, Ortadoğu’da Türkiye’ye Biçilen Rol”, “Türk-Ermeni İlişkilerinde Tarihi, Siyasi ve Hukuki Gerçekler”, “Yabancı Devletlerin Türkiye’yi Parçalama Planları” ve “Türk-Ermeni İlişkilerindeki Tarihsel Gerçekler” konularında kitapları ve uluslararası ilişkiler alanında kaleme alınmış çok sayıda Türkçe ve İngilizce makaleleri vardır. “Türk-Ermeni İlişkilerindeki Tarihsel Gerçekler” adlı eseri 5 yabancı dile çevrilmiştir.

Emekli olduktan sonra Genelkurmay Stratejik Araştırma Merkezi’nde (SAREM) görev yapan Taşcıoğlu, Milli Strateji Araştırma Kurulu (MİSAK) Yönetim Kurulu’nun, FEYM (Fanatik Ermeni Yalanlarıyla Mücadele) Grubu’nun, Talat Paşa Komitesi’nin, ANKA Enstitüsü Bilimsel Danışma Kurulu’nun ve Türk Ermeni Konusunu Araştırma Vakfı (TEKAR) ‘nın Mütevelli Heyeti üyesidir.

Ö. Lütfi Taşcıoğlu 2018-2020 yılları arasında Ufuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde  2018-2022 yılları arasında  Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Polatlı Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.