Dr. Ali Asker DEMİRHAN

Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi

Kırıkkale Hasandede’li, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Kamu Yönetimi, Lisans, 1985), Columbia University School of International and Public Affairs (Ekonomi Politikası Yönetimi, Yüksek Lisans, 1994), Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (İşletme, Doktora, 2007) mezunudur. İçişleri Bakanlığında Tescil Memuru, Merkez Bankasında Müfettiş Yardımcısı, Maliye Bakanlığında Maliye Müfettiş Yardımcısı, Maliye Müfettişi ve Maliye Başmüfettişi, Dünya Bankasında Stajyer, Kazakistan Maliye Bakanlığında Birleşmiş Milletler Gönüllü Uzmanı, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı, İstanbul’da bir holdingde Grup Başkan Yardımcısı, Maliye Bakanlığında Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı ve Bakanlık Müşaviri olarak görev yapmıştır. Halen Hazine ve Maliye Bakanlığında Vergi Başmüfettişi olarak görev yapmaktadır. Ankara Üniversitesi ATAUM “Ekonomik ve Mali Politikalar Uzmanlık Kursu”, Japonya Maliye Bakanlığı Institute of Fiscal and Monetary Policy “Maliye ve Para Politikaları Kursu”, Milli Güvenlik Akademisi “54. Dönem Akademik Eğitim ve Öğretim Programı”, TODAİE “39. Dönem Kamu Diplomasisi Programı” mezunu olup, Yeminli Mali Müşavir, Certified Fraud Examiner ve Bağımsız Denetçi belgeleri bulunmaktadır. Evli ve iki çocuklu olan Dr. Demirhan, ileri düzeyde İngilizce, temel düzeyde Almanca ve Rusça bilmektedir.